یونس الستی در گفتگو با مهر در پاسخ به برخی انتقادات مطرح شده نسبت به خرید گندم از کشاورزان گفت: تا روز گذشته (25 خرداد 89)، مبلغ 8 هزار و 849 میلیون ریال بابت خرید 2 میلیون و 544 هزار و 772 تن گندم به کشاورزان پرداخت شده است.
معاون اداری و مالی شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: با پیگیریهای صورت گرفته توسط این شرکت، 5 هزار میلیارد ریال از مبلغ ذکر شده از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و 3 هزار و 850 میلیارد ریال از سوی بانک ملت پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: این میزان خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل که 2 میلیون و 352 هزار تن بوده است، 8 درصد رشد را نشان می دهد.
الستی گفت: در حال حاضر 700 هزار تن گندم خریداری شده از کشاورزان، به دلیل عدم تامین منابع جزء خرید قطعی منظور نشده است که به طور قطع، برای پرداخت به موقع بهای این میزان گندم ذکر شده به 21 هزار میلیارد ریال تامین منابع مالی نیاز داریم.
وی اظهار داشت: با توجه به حجم مناسب تولید، در صورت اطاله زمانی تامین منابع، شیرینی تولید پایدار گندم و گذر از مرز خودکفایی و دستیابی به تولید مازاد بر مصرف کشور که نام جمهوری اسلامی ایران را در زمره کشورهای صادرکننده گندم قرار می دهد، به کام شاغلان این عرصه تنگ خواهد شد.
این مقام مسئول در شرکت بازرگانی دولتی ایران تاکید کرد: انتظار ما از کلیه مراجع تصمیم ساز کشور، به ویژه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری این است که با توجه به ضرورت تعجیل در تامین منابع مورد نیاز، دستور لازم را در این زمینه صادر کنند.
وی اظهار داشت: یکی از تکالیف شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران این است که نسبت به اجرای امور خرید تضمینی گندم از کشاورزان در اقصی نقاط کشور اقدام کند؛ لذا براساس این وظیفه این شرکت از یک سو تامین کننده نظر دولت در انجام امور حمایتی و حفظ و خودکفایی تولید و ایجاد اشتغال مولد در بخش کشاورزی و از سوی دیگر، تامین نیاز کشور و بسترساز مطمئن توزیع آرد مصرفی کلیه آحاد مردم در سطح وسیع و گسترده است.
الستی با ابراز نگرانی از عدم تامین به موقع وجوه خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تاکید کرد: حجم عمده خرید گندم از کشاورزان مربوط به ماههای تیر و مرداد است که پیش بینی می شود در دو ماه فوق 7 میلیون و 400 هزار تن گندم خریداری شود؛ لذا لازم است که اعتبار مورد نیاز تامین شود.
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: در راستای حمایت از کشاورزان، تلاش گسترده ای در سه سال گذشته برای استقرار سیستم پرداخت مکانیزه بانکی در کلیه مراکز خرید و استفاده از فرصتهای حاصل از تعامل با سیستم بانکی به ویژه بانک ملت، در تامین تنخواه و تسهیلات، به عمل آمده است.
نظر شما